Dissabte 16 juliol. Arribem a Marxe en Famenne


Comencem el dia amb una fina pluja, sembla que ens acompanyara els propers diacs. Nosaltres agafem l'autopista " du soleil" direcció N. El viatge és avorrit, embús en sentit contrari. Ascendim seguint el gran riu, el Roina, tan sols algun enginy ens crida l'atenció com la bici tàndem amb autòmats.
Després d'una curta parada arribem a la destinació. Marxe on estarem els propersCal recollir la documentació al punt d'acolliment. L'organització es perfecte i en un tres i no res som camí de la cassa de la Claire i el Marc on dormirem mentre duri.


Anem a conèixer el centre del poble, un pregoner de coure davant l Església ens crida l atenció.


Les set, la pluja fa novament acte de presencia, els carrers son vuits, la gent es retira. Anem a sopar i desprès d'una bona cervesa belga cap a dormir.
Demà comença una nova setmana federal, cal gaudir tant com es pugui.

Diumenge 17 juliol. Cerimònia d'obertura. SFE 2011Ens reben amb vestits i bicicletes del segle 
A les 10 h ens trobem al centre d'acollida per tal de dur a terme un dels principals actes de la setmana. Cerimònia d'Obertura.Petit recorregut las voltants de Marche en Famenne.


Retrobament a la plaça de la vila amb els parlaments de cada un dels presidents de les diferents federacions dels països que participen, associats a la Federació Europea de Cicloturisme.


Enlairament de globus, cada participant en te un amb el seu n. de dorsal. Seguit d'una copa de benvingudaDespres de dinar, Amb la Mariona anem a visitar poblacions de la rodalia.
Bastogne famós entre altres un dels esdeveniments ciclistes mes antics d'Europa la cursa Lieja Bastogne


Rochefort amb la famosa abadia i cervesa

Demà si el temps ho permet en continuarem gaudint.

Dilluns 18 Juliol "Circuit de la Batalla de les Ardenes"
La batalla de les Ardennes, quest es el títol de recorregut del dia. Jo l'he canviat per " En Flandes se ha puesto el Sol" com diuen a la cançó.
El dia a començat amb pluja, no massa estona però suficient per crear el dubte de sortir o no.Agafo la bici equipat per dia de pluja, amb el gore,i som-hi. A la permnence van sortint grups poc nombrosos. Comencem a pujar doncs la regió es " balonee" que vol dir que sempre puges, doncs les baixades ni te'n enteres.

Per acar-ho d'arreglar-ho a Belgica sempre fa vent i avui no deixa de bufar, menys mal que ve de cara a la sortida i les forces encara estan senceres, pensava jo, amb el mal temps estava desvariejant, a la tornada també venia de cara com sempre. Entre ruixat, posar el gore, treure el gore, se m'ha acabat l'excursió i an estat mes de 100 k i 1600 m ascens. Amb aquest tems no gaudeixes de l'excursió, dons cal ser molt atent contínuament, un basal, la carretera relliscosa, un forat que no es veu, realment un d'aquells dies que no veus res. Cavalls i baques que pasturaven, la queque que em ve saludar en una parada i també porcs. Poca cosa, dons el dia no ha convidat pas a fer turisme, excepte a la Roche que ha escampat un xic el temps.Dimarts 19 juliol. Granges i Castells de Condroz.
L'esperada treva per fi ha arribat. El mati nuvol però sembla que no plourà, el vent també ha parat.
A 2/4 de nou comença la sortida, avui he començat de la-porta de cassa doncs anàvem pel Camil de Waillet. A principi el terreny es mes planer.Alguns valons que fan suar de valent i grata sorpresa, doncs desprès de passar Hamois un sensacional carril bici hens apropa en un tres i no res a Havelange hon hi ha el primer re-avituallament.
Aprofito per saludar antics companys del tour de 2006, el Michel.


Reprenc el camí i quan m'he donat compte estava fen un recorregut alternatiu, dons no seguia les senyals, aixo ha fet que allargues un xic el recorregut. El recorregut del dia ha transitat per zona amb mes pobles amb algun que altre castell, Heure, Scy, Ossogne, st-Fontaine.


Arribo al segon avituallament, desprès de hores de pe


1: Marche en Famenne P3 JUL-23-11
Ver detalle


Lugares de interés (POIs) del Mapa

1: Marche en Famenne P3 JUL-23-11


Más sobre Marche en Famenne P3 JUL-23-11

Comentarios

comments powered by Disqus