Le Meridienne. Dunkerque- Paris- Barcelona

Leer descripción ↓↓ Ver el mapa


Dunkerque- Lucheux- Cires les Mello- París- La Ferte Alais- Sully s. Loire- Chateauneuf s/Cher- Chambon s/Voueize- Ussel- S. Mamet la Salvetat- Moyrazes- Roquecourbe- Carcassonne- S. Paul de Fenouillet- Prats de Mollo- Les Planes d'Hostoles- Barcelona
Dimecres 20 05 09. Etapa 13. Saint Paul de Fenouillet/ Prats de Mollo. Etapa 14. Prats de Mollo/ Sant Pau de Seguries.

Esmorzem junts amb un grup d’uns 25 d’americans que estan fent una tourne cicloturisme pel sud de França.
Desfem el tros de ctra. que ahir a darrera hora ens va porta a Prades. Retrobem el recorregut a la veïna població de Vinca. Les vistes del Canigó encara amb les darreres neus ja no ens deixaran durant tot el dia. La cra que seguim, forma part de un recorregut, anomenat la rute des cols que d’Oest a Est travessa 34 ports de montanya. Nosaltres eguim pels col de Ternere, Col de Fourtou, Col de Xatar. Ens acompanya en le recorregut un dels organitzados del recorregut que organitzan els americans. Tambe ens trobem que senyalen la Cra. per l’etape de la volta al Aude Femenine que es dura a terme a la tarde.
Parada a beure a Taulis, i forta baixade fins a Amélie les Bains. Creuem per l’arribada que esta a punt per els darrers eforços de les noies que participen al esdeveniment.
Seguim fins a Arles Sur Tech. Darrer “plat du jour” a terres franceses.
Despres de dinar amb una bona calor enfilem el darrer port del dia i també el mes seriós, seran 25 Km de pujade fins al cim de Coll d’Ares.
Abans però parem a Prats de Molló, a l’oficina de turisme a segellar, la darrera de la Merirdienne a terres Franceses. Un refres i emprenem la pujade.
Estem sobre el tracat de la 14 etapa, els coll de Seille, Guille i coll d’Ares. Ara ja per acabar el dia s’agraiex la baixada que ens du a Mollo, Camprodon i final de l’etape S. Pau de Seguries. Avui em aconseguit recuperar la meitat de la 14 etapa i el dia no ha estat fàcil.
Ens allotgem al restaurant Hostal can Baral-la, l’únic que es obert doncs al no ser temporada estan la majoria tancats.
Un tomb pel poble que no te gaire per veure, sopar i dormir.
Dades: Recorreguts 124 km . Ascens 2.125 m


Dijous 21 05 09. Etapa 14 i 15. Sant Pau de Seguries/ Planes d’Hostoles/ Barcelona.Com cada mati ens llavem endrecem les bosses, avui mig buides. El Ferran i la Conxita s’han endut tot el que sobrava per fer la darrere etapa.
L’esmorzar ja es com els d’aquí lleuger, cafè amb llet i unes madalenes, encara no tenen pa i no disposem d’entrepà. Pararem a les Planes d’Hostoles a segellar i avituallar-nos.
Enfilem el Capsacosta, i en un plis plas comencem a baixar, direcció a la Vall de Bianya. Creuem la via romana i tranquil·lament ens trobem a Olot. Aqui el transit es fa intens, menys mal que aviat enllacem amb la via verda, Olot Girona, que ens du al llarg de 35 Km a les Planes d’Hostoles i Anglès. Per l’època del any i la quantitat de pluja que ha caigut aquesta primavera, aquest tram es realment impressionant per la frondositat i verdor del entorn, magnífic, esdevé relaxant i tranquil per carregar piles del que ens espera.
Anglés, deixem la via i comencem per ctra. cada cop amb mes de transit, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Vilalba Sasserra, Llinars del Vallès. Aquí enfilem cap al Parc Natural del Montnegre Corredor que deixem a la nostra esquerra. i desprès de creuar el coll, arribem Dosrius, el canvi de temperatura ens ha reeixit i ens ha donat forces per seguir en aquest darrer tram.
Entrem a la NII a Vilassar, seguim per Premia, El Masnou, aquestes hores sembla un carrer de qualsevol ciutat col·lapsat pel transit de les 5 de la tarda.
Arribant a Badalona deixem la ctra i ens fiquem als carrils bici que al llarg del litoral, travessant Sta Coloma ens duen a Barcelona.
El tràfic de ciclistes es prou importen ja sigui per carrils bici, o be voreres. Travessem el Fòrum, Vila Olímpica, i el moll de la fusta ens adrecem a Colon i a la comandància de Marina clavem el darrer segell de la nostre excursió.
Concertem un lloc per trobar-nos i el company Ferran ens recull i retornem a les nostres llars.
Dades Recorreguts 175Km. Ascens 1005 m
El trac del recorregut a Openrunner.


1: Le Meridienne. Dunkerque- Paris- Barcelona
Ver detalle


Lugares de interés (POIs) del Mapa

1: Le Meridienne. Dunkerque- Paris- Barcelona


Más sobre Le Meridienne. Dunkerque- Paris- Barcelona

Comentarios

comments powered by Disqus