Un parell de voltes i pico al Circuit de Catalunya. El Circuit de Catalunya és una pista de curses situada en els termes municipals de Montmeló , Parets del Vallès i Granollers. Vallès Oriental, Catalunya (Espanya). El 3 d'octubre de 1986, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una proposició no de llei, instant al Consell Executiu a "coordinar els organismes pertinents, amb la finalitat d'estudiar i unir esforços per a la creació d'un nou circuit permanent de velocitat". El 24 de febrer de 1989 es va constituir el Consorci del Circuit de Catalunya entre la Generalitat, l'Ajuntament de Montmeló i el Reial Automòbil Club de Catalunya, i es va firmar el conveni amb el Consejo Superior de Deportes (CSD). Aquell mateix dia, es va posar la primera pedra del Circuit de Catalunya. Cinc dies després de la inauguració oficial el 10 de setembre de 1991, el Circuit de Catalunya va acollir la primera cursa oficial, el Campionat d'Espanya de Turismes amb victòria de l'ex-pilot de F-1, Lluís Pérez Sala. El 29 de setembre de 1991 es va disputar el 35è Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 després de setze anys d'absència a Catalunya. El mundial de motociclisme arribaria un any més tard amb la celebració del G.P. d'Europa, nom que canvià pel de Gran Premi de Catalunya a partir de 1996. Durant la realització dels Jocs Olímpics d'estiu de 1992 a Barcelona el Circuit de Catalunya albergà la prova de 100 quilòmetres contrarellotge de ciclisme. Característiques del circuit Degut a l'enorme quantitat de proves i tests que es fan al circuit, els pilots i mecànics de la Fórmula 1 se'l coneixen a la perfecció, cosa que genera crítiques per part dels que pensen que es deixa molt poc marge a les sorpreses. Els avançaments no són gens fàcils de dur-se a terme, ja que a causa de les turbulències creades pel cotxe que es té davant, el cotxe perseguidor no pot seguir-lo de prop en arribar al tram ràpid del final del circuit. Això fa que el perseguidor no pugui estar suficientment a prop del cotxe que vol superar en el pas de la primera volta, que és l'únic punt on hom podria pensar raonablement en l'avançament. A la cursa de l'any 2007 es va introduir una petita xicana en el lloc del primer dels dos sweepers, per tal de facilitar l'avançament. L'entrada al Pit Lane del Circuit de Catalunya La direcció del vent pot canviar de forma radical durant una cursa, un factor significatiu donada la importància de l'aerodinàmica en els cotxes de Fórmula 1. Com a resultat d'això, el fet és que resulta difícil de trobar una bona configuració aerodinàmica, donat que, mentre els cotxes poden patir d'excés de càrrega aeodinàmica (resistència) i dificultat de viratge en una part concreta del circuit pel matí, poden evidenciar l'efecte contrari en la mateixa part del circuit per la tarda. Per si això no fos suficient, una combinació i composició de pneumàtics poden adaptar-se perfectament en una sessió de proves, però poden no fer-ho de la mateixa forma un parell de mesos més tard. Aquestes condicions variables poden portar a rendiments inesperats a alguns equips durant la cursa.