El emirat i califat de Còrdova (Al-Andalus)

Leer descripción ↓↓ Ver el mapa


En aquest mapa surten el emirat i el califat de Còrdova.


0: Al-Andalus
Ver detalle
1: Sin título
Ver detalle
2: Mesquita de Còrdova
Ver detalle
3: Sin título
Ver detalle
4: mesquita de Còrdova
Ver detalle
5: Sin título
Ver detalle
6: Califat de Còrdova
Ver detalle
7: Còrdova
Ver detalle


Lugares de interés (POIs) del Mapa

0: Al-Andalus

Al any 711 i 716 els musulmans van conquerir casi tota la península Iberica nomes una part del nord la van deixar. Els musulmans van desembarcar a Gibraltar sota el comandament del cabdill Tàriq ibn Ziyad i el seu cap mussa ibn Mussayr.

Les taifes van aparèixer com a conseqüència de la fitna que es va desencadenar pel tron entre els partidaris del darrer califa legítim Hixam III, i els successors d'Almansor. En el rerefons també existien problemes amb la sufocant pressió fiscal necessària per tal de finançar el cost dels esforços bèl·lics. La divisió es va reproduir en diverses ocasions i es crearen més taifes.


Más sobre Al-Andalus

2: Mesquita de Còrdova


Más sobre Mesquita de Còrdova

4: mesquita de Còrdova

La mesquita de Còrdova és el monument més important de Al-Andalus. Va ser construida entre el 785 i el 788 baix el regnat d'Abd-ar-Rahman. Esta construida de pedra i maons i és de art islamic.


Más sobre mesquita de Còrdova

6: Califat de Còrdova

Abd-ar-Rahman III considerà adient posar fi a l'Emirat de Còrdova i la seua autoproclamació com a califa, és a dir, com a cap polític i religiós dels musulmans i successor de Mahoma, basant-se en quatre fets: ser descendent del Profeta mitjançant la Dinastia omeia, haver liquidat les revoltes internes, frenar les ambicions dels nuclis cristians del nord peninsular, i la creació del Califat fatimita a Egipteoposat als califes abbàssides de Bagdad.


Más sobre Califat de Còrdova

7: Còrdova

Després de la presa de Melilla el 927, a mitjans del segle X els omeies controlaven el triangle format per Algerià, Siyimasa i l'ocea Atlantic. El poder del califat s'estenia també cap al nord, i cap a 950 el Sacre Imperi Romanogèrmanic intercanviava ambaixadors amb Còrdova. Alguns anys abans, Hug d'Arles solicitava salconduits per tal que els seus vaixells mercants pogueren navegar per la Mediterrània, donant idea, per tant, del poder marítim que ostentaven


Más sobre Còrdova

Comentarios

comments powered by Disqus